GIJS

BIOGRAFIE

De in het Nederland geboren rapper Gijs is opgegroeid in Zwolle en omgeving. Gijs bracht in januari 2020 zijn eerst track uit. De track werd goed ontvangen en smaakte naar meer. Hetzelfde jaar dropte hij meerdere losse tracks, met deze tracks creëerde hij een kleine naam voor zichzelf. Het gevolg hiervan was de track “Reckless” ft. Wally A$M. De track is inmiddels al meer dan 80.000 keer gestreamd.

In augustus 2021 doorbrak Gijs de stilte en bracht sinds een lange tijd zijn eerste single genaamd “Laag in de Z“, met een videoclip uit. Deze single behaalde binnen twee weken meer dan 20.000 streams en bracht hem veel aandacht van een nieuw publiek. “Laag in de Z” is inmiddels 15.000 keer bekeken op Youtube en blijft groeien. 

De maand hierna kondigde Gijs zijn EP “Twintig” aan, een lang verwachte tape zou oorspronkelijk op zijn 20ste verjaardag uitkomen maar, werd vertraagd. De EP bevat zes nummers met bijdrages van Kid de Blits en Jiri11

 Achter de schermen is Gijs druk bezig met het ontwikkelen van zijn muziek. Gijs heeft altijd zelfstandig gewerkt en brengt zijn muziek niet uit via een platenlabel. Wel heeft hij sinds 2021 zijn management ondergebracht bij het eveneens in het oosten gevestigde Polished Flows en een distributiedeal met In Corsa Distributie.

TWINTIG

Op 15 september 2021 bracht Gijs zijn eerste EP uit genaamd ‘Twintig’. Hierop stonden zes nummers, allemaal geproduceerd door Clyus.

  1. Laag in deZ
  2. K lo K Ft. Jiri11
  3. Met Mij
  4. Bad Lil Vibe
  5. Shutdown Ft. Kid de Blits
  6. Eastside

Als afsluiter voor 2021 bracht Gijs op 15 november de Deluxe versie uit van ‘Twintig’. Hier stonden vier extra nummers op met onder ander een feature met Mauri.